پارتیشن بندی

پارتیشن بندی

برای استفاده از هارد، ابتدا باید هارد را پارتشین بندی کرد. برای این کار ابتدا دیسک (سی دی) بوت را داخل سی رام گذاشته تا سیستم از طریق دیسک (سی دی ) بوت شود سپس با تایپ فرمان fdisk وارد fdisk می شویم تا کار پارتشین بندی هارد را شروع کنیم. از بین گزین های موجود.

1- Create Dos Partition or Logical Dos Drive

2- Set Active Partition

3- Delete of Logival Dos Drive

4- Display Partition Information

گزینه اول را انتخاب می کنیم. (اگر سیستم بیش از یک هارد داشته باشد، در این قسمت یک گزینه دیگر نیز اضافه می شود که مربوط به انتخاب هاردی که می خواهیم پارتشین بندی کنیم می شود) پس از انتخاب گزینه اول، از بین گزین های بعدی:

1- Create Primry Dos Partition

2- Creat Extended Dos Partition

3- Create Logical Dos Drive (s) in the Exteded Dos Partition

گزینه یک را انتخاب می کنیم که مربوط می شود به ایجاد پارتشین C که پارتشین اولیه (Primary) می باشد. تنها، پارتیشنها، پس ایجاد پارتیشن C، از طریق انتخاب گزینه دو، از نوع Extended ایجاد می شوند.

نکته: پس از ایجاد پارتیشن c باید آنرا Active کرد (بااستفاده از گزینه (Set Active Partition . درایو c تنها درایوی است که Active می شود.

پس از پایان پارتیشن بندی باید سیستم را Restart کرد تا بتوان عمل فرمت را انجام داد.

پارتیشن بندی سیستمی با بیش از یک هارد:

برای اینکه سیستمی با بیش از یک هارد (مثلا دو هارد) را پارتیشین بندی کنیم ابتدا باید تمام پارتشینهای هارد اول و سپس تمام پارتیشنهای هارد دوم را ایجاد کرد. با این تفاوت که پارتیشن Primary را فقط برای هارد اول ایجاد می کنیم و در واقع هارد دوم فقط دارای پارتیشنهای Extenden  می باشد. (پارتیشن Primary همواره برای یکی از هاردها ایجاد می شود.

ویندوز xp این خاصیت را دارد که هنگام نصب ویندوز، سیستم را پارتیشن بندی کرد که در قسمت نصب ویندوز به این موضوع اشاره خواهد شد.

ظرفیت هر پارتیشن (درایو):

پس از اینکه نوع پارتشینی که می خواهیم ایجاد کنیم Extended  یا Primary)، مشخص شد، ابتدا کل ظرفیت دیسک نمایش داده میشود و سپس از کاربر سوال می شود که آیا می خواهید کل ظرفیت دیسک را به یک پارتیشن اختصاص دهید؟ که در صورت مثبت بودن جواب، هارد را فقط به یک قسمت (پارتیشن) یعنی پارتیشن c، تقسیم می کند و در غیر اینصورت از کاربر می خواهد که ظرفیت درایو مورد نظر را به صورت درصدی یا معمولی وارد کند که این مقدار، به ظرفیت هارد و همچنین تعداد پارتیشنهایی که می خواهید ایجاد کنیم بستگی دارد. پس از ایجاد پارتیشن c ابتدا کل فضای باقیمانده را به کل پارتشینهای Extended اختصاص دهیم و سپس ظرفیت هر پارتیشن را به طور جداگانه و در زمان ایجاد آن (به صورت معمولی یا درصدی) مشخص می کنیم.

پاک (Delete) کردن پارتیشنها:

برای پاک کردن یک یا همه پارتیشنها، پس از بالا آمدن با سی دی رام و وارد شدن به Fdisk، از بین گزینه های موجود

1- Create Dos Partition or Logical Dos Drive

2- Set Active Partition

3- Delete of Logival Dos Drive

4- Display Partition Information

گزینه سه را انتخاب می کنیم و سپس از میان گزینه های بعدی

1-     Delete Primary Dos Partition

2-     Delete Extenden Dos Pertition

3-     Delete Logical Dos Drive (s) in the Extenden Dos Partition

4-     Delete Non_Dos Partition

ابتدا گزینه یک را انتخای می کنیم تا پارتیشن Primary که همان پارتیشن c می باشد و سپس با انتخای گزینه سه، بقیه پارتیشنها را نیز پاک می کنیم که در هر مرحله نام پارتیشن مورد نظر سوال می شود.

فرمت کردن درایو c

پس از اینکه کار پارتشین بندی هارد تمام شد، برای اینکه بتوان سیستم عاملی بر روی سیستمنصب کرد، باید درایوی را که می خواهیم سیستم عامل مورد نظر را در آن نصب کنیم، فرمت کنیم که اینکار معمولا در درایو c صورت می گیرد برای اینکار باید دیسک (سی دی) بوت را داخل سی رام گذاشت پس از اینکه سیستم بوت شد، فرمان مربوط به فرمت کردن درایو c را به صورت زیر تایپ می کنیم.

A: \Format C:/s

که البته بعضی اوقات /s را نشناخته و باید به صورت زیر تایپ شود:

A: \Format C

نکته: بعضی مواقع، هنگام فرمت کرد درایو c، پیغامی به صورت زیر ظاهر می گردد.

Enter Current Password

برای رفع چنین مشکلی حافظه CMOS را خالی می کنیم به این ترتیب که جامپر کنار باتری را یک لحظه برداشته و دوباره می گذاریم.

نصب ویندوز

پس از اینکه هارد پارتیشن بندی و درایو c فرمت شد، باید سیستم عاملی بر روی سیستم نصب کرد تا بتوان به راحتی با آن کار کرد.

نکته: پس از نصب سیستم عامل باید بقیه درایوها نیز فرمت شوند تا بتوان از آنها استفاده کرد.

ویندوز 98

برای نصب ویندوز 98 ابتدا سی دی ویندوز را داخل سی دی رام می گذازیم و سپس یک شاخه داخل درایو c ایجاد می کنیم تا فایلهای ویندوز در آنجا کپی کنیم و بتوانیم ویندوز را از روی هارد نصب کنیم. در غیر اینصورت باید ویندوز را از روی سی دی آن نصب کرد. (برای کپی کردن معمولا wina 98  یا wina 98 se را کپی می کنیم) پس از اینکه فایلهای مربوطه کپی شد، کار نصب را با تایپ فرمان c: \win> setup (با این فرض که win همان شاخه ساخته شده در درایو c باشد)، شروع می کنیم.

نکته: بعضی از اوقات، هنگام نصب ویندوز 98 پیغامی به صورت زیر ظاهر می گردد.

Setup found errors on your hard disk

You must repair this errors berore continuing with setup.

For more information, see setup . TXT on setup disk 1 or the windowd CD_ROM

Press any key to quit setup

برای رفع این مشکل ابتدا کلید Esc را فشرده تا فرمان زیر ظاهر گردد:

C: \win >

( که در اینجا C همان درایوی است که ویندوز را در آن نصب می کنیم و win نیز همان شاخه ای است که ویندوز را در آن کپی کردیم.

سپس فرمان setup را جلوی این فرمان تایپ می کنیم اگر باز هم مشکل رفع نشد، دوباه درایو C را فرمت کرده و از اول شروع به نصب ویندوز می کنیم. اما ممکن است باز هم مشکل رفع نشود و دوباره همین پیغام ظاهر شود. در چنین موردی فرمان زیر را تایپ می کنیم.

C:\win>setup /ie /is

Wina 98  و wina 98 se

گفته شده که در زمان نصب ویندوز 98 ابتدا باید فایلهای آن را کپی کرد.

برای کپی کردن فایل در سیستمهایی که دارای CPU با قدرت بالا هستند (P4)، باید Wina 98 se و برای سیستمهای دارای CPU با قدرت پایین PIII و قبل از آن باید Wina 98  را کپی کرد.

ویندوز XP:

برای نصب ویندوز XP باید سیستمی با حداقل 128 گیگا بایت حافظه رم در اختیار داشت.

ویندوز xp دارای قابلیتی است که کار نصب آن را راحت تر می کند. برای نصب ویندوز xp، حتی اگر این ویندوز اولین سیستم عاملی باشد که می خواهیم بر روی سیستم نصب کنیم، فقط کافیست که CD آن را درون سی دی رام قرار دهیم و کار نصب را شروع کنیم.

در اولین مرحله از نصب ویندوز xp (در صورتی که ویندوز / ویندوز های دیگری نیز بر روی سیستم نصب باشد)، باید بین دو گزینه Upgrade , New یکی را انتخاب کرد. انتخاب کزینه New به این معنی است که می خواهیم یک ویندوز جدید (علاوه بر ویندوز موجود) بر روی سیستم نصب کنیم. اما با انتخاب گزینه Upgrae، ویندوز قبلی پاک شده و ویندوز xp جانشین آن خواهد شد.

در آخرین مرحله از نصب ویندوز xp  نیز، بین دو گزینه زیر، گزینه دوم (Not right now) را انتخاب می کنیم.

·        Help protent my by turning on Automatic updates now

·         Net right now

با انتخاب گزینه اول، هر بار که وارد اینترنت شویم، ویندوز به طور خودکار Update می شود.

پاک کردن ویندوز xp

برای پاک کردن ویندوز xp ابتدا باید از طریق شاخه Boot که در داخل درایوی است که ویندوز در آن نصب شده، اطلاعات مربوط به ویندوز را پاک کرد تا هنگام بالا آمدن، نام این ویندوز است لیست ویندوزهای نصب شده بر روی سیستم پاک شود. سپس درایوی که ویندوز در آن نصب شده بر روی سیستم پاک شود. سپس درایوی که ویندوز در آن نصب شده را فرمت می کنیم تا ویندوز بطور کلی از روی سیستم حذف شود. اما از آنجاییکه که ممکن بعضی فایلها مخفی باشند، باید قبل از فرمت کردن، این فایلهای مخفی را به به شاخه مورد نظر آورد. (از طریق / show all file Folder option)

پارتشین بندی سیستم از طریق ویندوز xp

همانطور که قبلا اشاره شد، ویندوز xp این قابلیت را دارد که هنگام نصب سیستم را پارتشین بندی کند. در واقع درایو (پارتشین ) C در زمان نصب ویندوز به طور خودکار ایجاد می شود. اما بقیه پارتشینها را باید پس از نصب ویندوز، طبق مراحل زیر ایجاد کرد.

کلیک راست بر روی desktop < property < tab/ setting  < Advanced < tab/ Adapter < Change  < tab Driver  <  .... Update Driver <

همچنین کارت گرافیکی را به صورت Outo Roun نیز می توان نصب کرد کارت صوت و DVD نیز به صورت Outo Run  نصب می شوند.

برای نصب مودم نیز باید به طریق زیر عمل کرد.

کلیک راست بر روی آیکن My computer   < انتخاب گزینه Property  < tab / Device Manager  <  گزینه Modem  <

کلیک راست بر  روی آیکن my comuter  <  گزینه manage  < گزینه disk manament <  کلیک راست بر روی نوار سبز رنگ (Extended Partition) <  گزینه new partition

نصب درایورها

پس از نصب ویندوز باید درایورهای سیستم را نصب کرد تا بتوان از امکاناتی چون صوت، گرافیک و ... استفاده کرد.

برای نصب هر یک از کارتهای صوت، گرافیک، مودم، DVD و ... باید ابتدا CD مربوط به آن را داخل CD ROM گذاشت.

برای نصب کارت گرافیگ بصورت زیر عمل می کنیم.

؟

اگر سیستمی دارای CD_writer باشد، باید نرم افزار Neto را نیز برای آن نصب کرد.

اسمبل کردن

برای بستن یک سیستم، به یک کیس نیاز داریم تا قطعات را داخل آن قرار دهیم. در داخل یک case ، یک power (که در واقع برق کامپیوتر را تامین می کند (که درواقع برق کامیپوتر را تامین می کند)، یک کابل برق، بسته ای حاوی پیچها و پایه های کف کیس و همچنین سیمهای رابط به مادر بورد قرار دارد.

نحوه قرار دادن مادر بورد:

برای شروع کار، ابتدا پایه های فلزی را کف کیس می بندیم تا بتوانیم مادر بورد را روی آنها قرار داده و پیچ کنیم. این روش از تماس بورد با کف کیس جلوگیری کرده و در واقع مانع ایجاد اتصال کوتاه و در نتیجه مانع سوختن مادر بورد می شود. به همین جهت باید توجه داشت که پایه ها در محلهایی از کف کیس قرار گیرند که محل لازم برای آنها، بر روی مادر بورد تعبیه شده باشد (در غیر اینصورت چون این پایه ها فلزی هستند اتصال کوتاه ایجاد خواهد شد) سپس حلقه متصل به دیواره پشتی کیس را جدا کرده و حلقه متناسب با همان مادر بورد را (که همراه مادر بورد در جعبه آن وجود دارد) به جای آن قرار می دهیم در نهایت نیز بورد را روی پایه ها گذاشته و پیچها را در محلهایی که پایه ها قرار دارند می بندیم. همچنین دو پایه پلاستیکی را زیر بورد و در دو طرف آن قرار می دهیم تا بورد، بر اثر فشارهایی که ممکن است به آن وارد شود نشکند.

CPU:

برای قرار دادن CPU، ابتدا ضامن آنرا باز کرده و سپس CPU را از گوشه ای که با سه گوشه دیگر آن تفاوت دارد بر روی همان گوشه از بورد گذاشته و ضامن آنرا می بندیم. سپس فن CPU را روی آن قرار داده (طوریکه کاملا جا بیفتد) و دو ضامن آنرا در دوجهت مخالف هم می بندیم تا کاملا محکم شودو زیر فن یک ماده خمیری شکل وجود دارد که این ماده باعث می شودفن روی CPU چسبیده و از آن جدا نشود.

در انتها نیز سیسم برق فن را درمحل مربوطه بر روی بورد وصل می کنیم.

RAM:

بر روی هر بورد، دو (و یا چند) محل برای قرار دادن RAM وجود دارد که می توان آنرا  بر روی هر کدام از آنها و یا هر دو (در صورتی که سیستم دارای دو رم باشد) قرار داد. پس از قرار دادن رم در جای خودش، دو گیزه ای را که در دو طرف آن قرار دارد می بندیم.

کارتها:

بطور کلی برای قرار دادن کارتها، ابتدا باید نوارمستطیل شکل پشت کیس را از محل خود جداکرد.  سپس کارت را در اسلات مربوط به آن گذاشته پیچ آن را می بندیم. (اسلات مربوط به کارت گرافیگ معمولا به رنگ آبی و اسلات مربوط به کارتهای دیگر معمولا شیری رنگ می باشد)

نکته: هر یک از کارتهای گرافیک، صوت، مودم می توانند به صورت on Board نیز باشند. به این معنی که کارت به مادر بورد متصل است و نیازی به صول مجدد آن نیست.

فلاپی درایو- سی در رام- هارد:

هارد و فلاپی درایو را در محل مربوط به آن قرار داده و پیچهای آن را از دو طرف می بندیم. برای قرار دادن CD- ROM بایدابتدا قاب جلوی کیس در قسمت سی دی رام را برداشت و سی دی رام را از جلو داخل کیس قرار داد و سپس پیچها را محکم کرد. (CD- Writer) را نیز به همین طریق باید قرار داد.)

بهتر است قبل از قرار دادن Writer , ROM ابتدا چامپرها را در محل مورد نظر (Master/ Slave /Cable Select(  قرار داد.

همواره باید یکی (Rom / Writer) را دروضعیت Master و دیگری را در وضعیت Slave قرار داد اما باید توجه داشت که سر کابل همواره به آنچه که در وضعیت Master  قرار دارد باشد. حالت Cable Select نیز به این معنی است که خودش انتخاب می کند که کدام Master  و کدام Slave باشد.

می توان ROM و Writer را به هم وصل کرده و سپس به Main وصل کرد و هارد را نیز جدا متصل کرد و یا اینکه یکی از ایندو را به هادر وصل کرده و دیگری را جداگانه به main متصل کرد. اگر سیستمی فقط ROM و یا فقط Writer داشته باشد می توان آن را در حالت Master قرار داده، سر کابل را به آن وصل کنیم. همچنین می توان کاملا جداگانه اینکار را انجام داد یعنی اینکه ROM/ DVD یا Writer را جداوهارد را نیز جدا به Main  وصل کرد.

وضعیت کابل ها:

هر یک از کابل ها باید به طرز صحیح وصل شود تا از بروز مشکل جلوگیری شود.

در مورد ROM و Writer، کابل ها باید طوری متصل شوند که نوار قرمز رنگ کنار آن، به سمت برق رام یا رایتر باشد. در موردفلاپی درایو نیز، در صورتیکه فلاپی درایو درست سر جایش قرار گرفته باشد، نوار قرمز رنگ کنار کابل باید به سمت چپ باشد (در حالتی که کیس روی زمین خوابیده است) همچنین طرفی از کابل که دارای پارگی است باید به سمت فلاپی درایو باشد. اگر این کابل بر عکس قرار گیرد، چراغ درایو همواره روشن خواهد ماند. برای هارد هم نوار قرمز کابل باید به سمت پایه شماره یک باشد. در غیر اینصورت سیستم روشن نخواهد بود.

نحوه اتصال سیمهای H. D.D Mic , Reset _sw , Power _sw , Power LED و ... نیز در دفترچه راهنمای هر مادر بوردی مشخص شده که باید طبق دفترچه وصل شود.

در انتهای کار باید کلیه کابلها و سیمهای داخل کیس را ببندیم تا داخل کیس شلوغ نشود. گاهی سیمهای داخلی کیس را از داخل یک آهنربای حلقوی (که داخل بعضی کیسها به همراه بسته پیچها وجود دارد) رد می کنند که اینکار هم به مرتب شدن سیمها در داخل کیس کمک می کند و به هم به دلیل ایجاد میدان مغناطیسی از ایجاد noise جلوگیری می کند.

در نهایت نیز، مانیتور، صفحه کلید، موس و سایر ابزار جانبی را وصل کرده و کلید power را در وضعیت on قرار داده، سیستم را روشن می کنیم و وارد Setup می شویم تا ببینیم آیا تمامی قطعات را می شناسید یا نه.

قابل ذکر است که فیش مربوط به موس را به رنگ سبز و فیش مربوط به کیبورد به رنگ بنفش می باشد.

عیب یابی و روشهای رفع عیب

بطور کلی مشکلاتی که یک سیستم با آنها مواجه است، به دو دسته عیبهای سخت افزاری و عیبهای نرم افزاری تقسیم می شوند بنابراین زمانی که یک سیستم با مشکیلی مواجه می شود، ابتدا باید مشخص کرد که این مشکل چه نوع مشکلی است.

مشکلات نرم افزاری، علل مختلفی می توانند داشته باشند مثلا ممکن است ویندوز درست نصب نشده باشد ویا هارد به درستی پارتیشن بندی نشده باشد و یا حتی ممکن است سیستم ویروسی شده باشد. که روی مواجهه با این مشکلات در هر موردی متفاوت است. گاهی نیز ممکن است سیستم از نظر سخت افزاری با مشکل مواجه باشد مثلا ممکن است فن ها به خوبی کار نکنند که در اینصورت می توان آنها را باز کرده، سرویس کرد. و یا ممکن است کابلها شل باشند و یا درست متصل نشده باشند و ...

چند نمونه از موارد پیش آمده:

§  ویندوز هنگام کار کردن قف کرده و کاربر قادر به کار کردن با آن نبود: در اینحالت ویندوز قبلی پاک و یک ویندوز جدید نصب شد که با اینکار مشکل بر طرف شد.

§  ویندوز سیستم مورد نظر مشکل داشته و کار نمی کرد ابتدا فن ها و کابل ها چک شد و پس از اینکه از درستی آنها اطمینان حاصل شد، مشخص شد مشکل از چیز دیگری است بنابراین جای IC های هارد را عوض کردیم. در اینحالت ویندوز کار می کرد اما پس از مدتی کار کردن با آن و چندین بار روشن و خاموش کردن، دوباره، ویندوز قفل کرد. در اینحالت نیز جای RAM را عوض کردیم که مشکل رفع شد.

§  کاربر Password مربوط به ویندوز خود را فراموش کرده و قادر به وارد شدن به آن نبود ویندوز را پاک کرده و ویندوز جدیدی نصب شد.

§  سیستم به محض بالا آمدن قفل مر کرد: پس از اینکه از سالم بودن کلیه قطعات اطمینان حاصل شد ابتدا حافظه CMOS را خالی کرده سپس دوباره هارد را پارتیشن بندی و دوباره اقدام به نصب ویندوز کردیم.

§  فن ها به خوبی کار نمی کردند بنابراین فن ها را در آورده تمیز کردیم اما با هم به خوبی کار نمی کردند. Main را در آورده و متوجه شدیم که چند تا از خازنها ترکیده اند در واقع Main  سوخته شود.(علت نوسانات برق)

شبکه

تعریف شبکه (Net work):

به دو یا چند کامپیوتر متصل به هم شبکه گفته می شود. ارتباط بین کامپیوترهای شبکه ممکن است بااتصالات دئمی نظیر کابل ها یا اتصالات موقت مثل خطوط تلفن و یا پیوند های ارتباطی دیگر باشد. یک شبکه ممکن است در یک محدوده جغرافیایی کوچک نظیر یک ساختمان یا محدوده بزرگ جغرافیایی مثل یک شهر یا کشور گسترده شده باشد.

مزایای شبکه

مزایایی زیادی را می توان برای به کار بردن کامپیوتر در شبکه بر شمرد که بعضی از آنها عبارتند از:

1-   اشتراک فایلها و برنامه ها

2-   اشتراک پایگاه داده ها

3-   دسترسی به اطلاعات با حجم زیاد در زمان کوتاه

4-   اشتراک منابع شبکه

5-   دسترسی به بیش از یک سیستم عامل

6-   تمرکز مدیریت

7-   ایجاد گروه های کاری

8-   امنیت اطلاعات

9-   میزان تحمل خرابی

انوع شبکه:

شبکه های کامپیوتری از لحاظ وسعت منطقه تحت پوشش و سرعت ارتباطی به چند دسته زیر تقسیم می شوند:

1-   شبکه های محلی (LAN)

2-   شبکه های منطقه ای (MAN)

3-   شبکه های وسیع (WAN)

معماری شبکه (Topology)

به شکل هندسی نحوه اتصال کامپیوتر ها در یک شبکه اصطلاحا توپولوژی یا معماری گفته می شود و به روشهای زیر دسته بندی می شوند:

الف- خطی

ب- حلقوی

ج- کامل

د- ستاره ای

ه- ترکیبی

اتصال خطی (Bus):

در این روش ارتباط کامپیوتر ها از طریق یک رشته کابل که به ترتیب از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر کشیده می شود، برقرار می گردد. اطلاعاتی که از طریق یک سیم بر روی کابل قرار داده می شود از دو طرف امتداد یافته و توسط دستگاههای دیگر قابل دریافت می باشد قابل ذکر است که جهت جلوگیری از انعکاس پیام ها، از وسیله ای به نام Terminator در دو انتهای آزاد کابل استفاده می شود. مزیت این روش، نصب آسان و قیمت ارزان آن می باشد. همچنین، عیب عمده این روش، این است که در صورتی که در یک قسمت کابل یا یکی از دستگاهها اختلالی به وجود آید ارتباط کلیه کامپیوتر متصل به این کابل با شبکه قطع می شود.

اتصال حلقوی (Ring):

در این روش نیز مانند اتصال خطی، کابل رابط از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر متصل می شود و نهایتا ابتدا و انتهای دو سر آزاد کابل نیز بهم متصل می شوند بطوریکه کامپیوتر ها به صورت یک حلقه قرار می گیرند.

در این روش، اطلاعات ارسال شده توسط یک کامیپوتر، تنها در یک جهت صورت می گیرد و در صورت نیاز، کامپیوتر ایستگاه مجاور این اطلاعات را به کامپیوتر بعدی ارسال می کند. کارایی بهتر کامپیوتر ها در شبکه های با ترافیک بالا از مزیت های عمده این روش است و از اشکالات عمده این روش این است که افزودن یا کاستن ایستگاهها در شبکه به سادگی ممکن نیست.

اتصال کامل (complete):

در این روش هر کامپیوتر، با کامپیوتر های موجود در شبکه در ارتباط می باشد. یعنی از هر کامپیوتر، کابل جداگانه ای به تمامی کامپیوترها متصل می شود به همین دلیل در این روش، سرعت ارتباط بسیار بالا می باشد. اما هزینه پیاده سازی این روش، مقرون به صرفه نمی باشد.

اتصال ستاره ای (Star):

در این روش هر کامپیوتر، از طریق کابل مخصوص خود، به دستگاه کنترل کننده مرکزی (centeral Hub) متصل می شود. دستگاه کنترل کننده مرکزی در این روش، تنها یک تکرار کننده می باشد.

عیب اصلی این روش، کابل کشی زیاد و هزینه بالای آن است و از مزایای عمده این روش، سهولت انتخاب محل کامپیوتر ها و نیز عدم ایجاد اختلال در کار سایر کامپیوتر های شبکه درصورت خرابی یکی از ایستگاهها می باشد.

اتصال ترکیبی (Hybrid):

در این روش کامپیوترهای مختلف، بصورت ترکیبی از روشهای قبلی به یکدیگر متصل می شوند.

اتصالات شبکه

ارتباط بین شبکه ها به دو روش زیر صورت می گیرد.

الف) Hardwire

ب) Wireless

در این روش Hardwire، از خطوط تلفن، کابلهای فیبر نوری و خطوط ارتباطی ویژه، همچون Leased Line استفاده می شود. عموما از این روش برای ارتباط در فواصل نزدیک استفاده می شود. استفاده راحت و ارزانی اینگونه اتصالات از مزایای آن می باشد در روش Wireless ارتباط بین شبکه ها از طریق امواج مخابراتی بر قرار می شود برای فواصل متوسط (مثلا دانشگاههای یک شهر) از آنت های فرستنده و گیرنده ویژه که بصورت مستقیم در مسیر دید یکدیگر قرار دارند، استفاده می شود امروزه اینگونه از آنتن ها تا دهها کیلومتر برد دارند اما در مسافتهای طولانی از ماهواره های مخابراتی جهت برقراری ارتباط شبکه ها استفاده می شود.

قرار دادهای مهم شبکه

قرار داد شبکه مجموعه ای از روشها و ضوابط ارتباطی است که شامل قوانینی در خصوص چگونگی انجام قسمتی یا تمامی فرآیند ارتباط می شود. اینگونه از قرار دادها، تولید کنندگان تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، شبکه را ملزم به رعایت ضوابط و روشهای استانداردی جهت فرآیند ارتباطی می نماید. لذا محصولات تولیدی شرکتهای مختلف بدون ایجاد مشکل در کنار یکدیگر با یک قرار داد (Protocol) کار می کنند.

برخی قرار دادهای مهم شبکه

1-   قرار داد Ethernet

2-   قرار داد IEEE 802.3

3-   قرار داد TCP /IP

4-   قرار داد IPX/SPX

5-   قرار داد Talk Apple

6-   قرار داد IBM /Microsoft

ضمائم

کلیه داده ها مربوط به روز چهار شنبه 16 شهریور (7 سپتامبر 2005) می باشد:

NOTEBBOOK

Price (R)

LCD

RAM

H.D.D

CPU

Model

ASUS

000/500/8

15

256

40

2.93 CEL D

DGA41L/IC29

000/620/10

15

256

40

AMD3000+

DGA4D/1A18

000/570/11

15

512

60

1.6 CEN

DGA3N/4N16

000/900/1

12.1

256

40

1.7 CEN

DGM5N/3N17

000/280/15

15.4

512

60

1.7 CEN

DGA6NE/4N17

000/200/22

15.4

512

80

1.8 CEN

DGW1GC/7N18

000/220/14

14

512

60

1.6 SON

DGW3A/9N16

000/600/21

15.4

512

60

1.7 CEN

DGW1GC/4N17

000/800/19

12.1

512

80

1.73 SON

DGW5GA/11N17

000/300/19

15

512

60

1.73 SON

DGV65V/4N17

COMPAQ (HP)

000/500/9

15

256

40

CEN 1.6

NX 6110

000/850/11

15

512

40

CEN1.7

NX6110

000/650/13

15

512

80

CEN1.8

NX6110

000/200/11

15

526

40

CEN1.6

NX9030

000/950/12

15

256

40

CEN1.7

NX9030

000/800/14

15

512

60

CEN1.7

NX9030

000/350/14

15

512

80

CEN1.7

NX7010

000/100/14

15.4

512

40

CEN 1.6

NX7010

000/900/15

15.4

512

60

CEN1.7

NX7010

000/950/16

15.4

512

60

CEN1.8

NX600

000/200/18

14.1

512

40

CEN1.7

NC6120

000/550/13

15

512

40

CEN1.6

NC120

000/900/14

15

512

60

CEN1.7

NC120

000/100/16

15

512

80

CEN1.8

NC120

000/600/15

15.4

512

60

CEN1.83

NX220

000/200/21

10.4

512

40

CENM1.1

TC1100


CPU

Price ®

FAN

SOCKET

FSB

SPEED

BRAND

Intel

-

*

400

CEL

1.8

INTEL- SELETON

000/590

*

400

CEL

2.0

INTEL- SELETON

000/680

*

400

CEL

2.4D

INTEL- SELETON

-

*

400

CEL

2.6

INTEL- SELETON

000/800

*

400

CEL

2.8D

INTEL- SELETON

-

*

478

533

2.26

INTEL –P4/512

000/300/1

*

478

533

2.4

INTEL –P4/1MB

-

*

478

533

2.4

INTEL –P4/512

000/520/1

*

478

533

2.8

INTEL –P4/512

-

*

478

533

2.8

INTEL –P4/1MB

-

*

478

800

2.8

INTEL –P4/512

-

*

478

800

2.8

INTEL –P4/512

000/650/1

*

478

800

3.0

INTEL –P4/512

000/950/1

*

478

800

3.2

INTEL –P4/512

-

*

-

533

2.4

INTEL XEON

-

*

-

533

2.8

INTEL XEON

-

*

-

533

3.06

INTEL XEON

000/700

*

775

533

2.66

INTEL LGA

000/790

*

775

533

2.80

INTEL LGA

000/650/1

*

775

800

3.06

INTEL LGA

000/050/2

*

775

800

3.2

INTEL LGA

000/700

-

754

333

64

SEMPRON 2500

000/725

*

754

333

32

SEMPRON 2600

000/750

*

754

333

64

SEMPRON 2600

000/825

*

754

333

32

SEMPRON 2800

000/850

*

754

333

64

SEMPRON 2800

000/950

*

754

333

64

SEMPRON 3000

000/320/1

*

754

800

64

ATHLON 2800

000/490/1

*

939

800

64

ATHLON 300

000/870/1

*

939

800

64

ATHLON 3200

000/400/2

*

939

800

64

ATHLON 3400

000/500/2

*

244

800

64

OPTERON

000/500/3

*

246

800

64

OPTERON

000/500/4

*

248

800

64

OPTERON

000/000/6

*

250

800

64

OPTERON

HATD SCSI

Price (R)

Connector

Inter face

Speed

Capacity

BRAND

MAXTOR

00/200/2

LW&SCA

U320

15K

36

MAXTOR

-

MAXTOR

U320

10K

73

MAXTOR

000/500/4

MAXTOR

U320

15K

73

MAXTOR

-

MAXTOR

U320

10K

146

MAXTOR

000/000/11

MAXTOR

U320

15K

146

MAXTOR

-

MAXTOR

U320

10K

300

MAXTOR

CD- ROM

Price(R)

Guaranrtee

EX

SCSI

IDE

SPEED

BRAND

000/152

MADIRAN

-

-

*

52X

LG

000/155

IRAN RAHJOO

-

-

-

52X

SONY

000/150

SAZGARARGHAM

-

-

*

52X

NEC (OEM)

000/158

SAZGARARGHAM

-

-

*

52X

NEC (RERAIL)

000/158

SAZGARARGHAM

-

-

*

52X

NEC (SIL VER)

000/158

SAZGARARGHAM

-

-

*

52X

NEC(BLANK)

000/145

FAREH

-

-

*

52X

LIREON

000/170

AVAJANG

-

-

*

52X

GIDABYTE

000/190

AVAJANG

-

-

*

52X

GIDABYTE

000/155

IMANTECH

-

-

-

52X

MERCURY

000/145

FARZANEGANFARS

-

-

*

52X

BENQ

000/145

R.D.A

-

-

*

52X

BTC

FLOPPY

NEC

3.5

-

SAZGARGHAM

000/62

NEC

3.5

SILVER

SAZGARGHAM

000/67

NEC

3.5

BLACK

SAZGARGHAM

000/67

NEC

EXT

-

SAZGARGHAM

000/230

NEC

EXT

BLACK

SAZGARGHAM

000/230

NEC

EXT

SILVER

SAZGARGHAM

000/230

SONY

1.44

-

IRAN RAHJOO

000/65

SONY

EXT

-

IRAN RAHJOO

000/310

IOMAGA

EXT

-

FAREH

0000/390

ADSL MODEM

Model

Type

Key

Chipset

Memory

Prive®

AZTECH

AZTCH

000/460

-

ADIEAGLEII

USB

DSL  206u

000/890

2MG

CONEXANT

10/100BASET

DSL  305u

8MB

CX82310

000/990

2MB

CONEXANT

4*100BASET

DSL 3100R

8MB

CX82310

000/990/1

4MB

CONEXANT

802.11b+4*

DSL

8MB

CX82310(WLAN)

10/100BASET

305 EW

GRAPHIC CARD

Price (R)

Guarantee

Dvi

AGP 8X

Video in

TV out

DDR

Memory

Moder

000/990/2

AVAJANG

*

*

*

*

*

256

R80256D

000/680/2

AVAJANG

*

*

*

*

*

128

R801128D

000/160/4

AVAJANG

*

*

*

*

*

256

R80L256VB

000/230/1

AVAJANG

*

*

-

*

*

256

R96P256D

000/130/1

AVAJANG

*

*

-

*

*

128

R96P128DE

000/750

AVAJANG

*

*

-

*

*

256

R955256D

000/760

AVAJANG

*

*

-

*

*

128

R655128D

000/630

AVAJANG

-

*

-

*

*

128

R955128T

000/790

AVAJANG

*

*

*

*

*

128

R925128VH

000/630

AVAJANG

*

*

-

*

*

128

R925128D

000/320

AVAJANG

-

-

-

*

*

64

R7064T

AKN

NVIDIA

000/940

GOALSUN

*

*

-

*

*

128

FX6200

000/970

GOALSUN

*

*

-

*

*

128

FX5700LE

000/730

GOALSUN

*

*

-

*

*

128

FX5600

000/560

GOALSUN

*

*

-

*

*

128

FX5500

000/500

GOALSUN

*

*

-

*

*

128

FX5200

000/380

GOALSUN

-

*

-

*

*

128

FX4000

بررسی وضعیت سهام چند شرکت فن آوری اطلاعات:

 

نام شرکت

قیمت سهام

تغییرات 52 هفته اخیر

در آمد هر سهم

نسبت قیمت به درآمد

ارزش کل (میلیارد دلار)

مایکروسافت

00/27

82/23-20/30

12/1

02/24

24/289

اینتل

72/25

64/19

30/1

72/19

71/156

IBM

02/81

01/29

12/5

83/15

29/129

سیسکو

76/17

85/71-10/99

83/0

46/20

50/113

دل

73/35

01/18-30/181

27/1

02/26

51/86

گوگل

11/287

71/32-57/42

41/3

12/84

17/80

HP

71/26

96/95-80/317

05/1

54/25

09/77

اوراکل

80/13

08/16-25/23

55/0

00/25

02/71

eEAY

81/42

78/9-87/14

68/0

14/63

96/57

SAP

82/42

78/30-21/59

33/1

20/32

08/53

یاهو

15/34

02/35-83/45

08/1

77/31

69/47

اپل

74/45

33/25-79/39

20/1

12/38

96/37

آمازون

42/43

97/12-44/45

31/1

76/34

89/17

اکسنچر

91/23

60/30-70/54

34/1

87/17

85/13

سان

85/3

04/21-10/28

19/0

85/19

74/12

AMD

67/20

29/3-65/5

07/0

00/318

16/8

BEA

07/9

76/10-95/24

32/0

60/26

56/3

شماره سریالهای پر کاربرد:

Windows 98:

Are W9DM-HDKF2-3X2V7-PY3FC-G97TD

Windows XP 2002:

CRTGH- B68P2-XB6JC-44GCD-X9JKM

Windows XP 2004:

YQ7XW-QPT6C-233QF-RRXC7- PF7TY

Offce 200:

Gc6j3-gtq62- fp876-94fbr- d3dx8

Office 2003:

GWH28- DGCMP-P6RC4-6J4MT-3HFDY

منابع و مطالعات جنبی:

1-   خودکار آسان ویندوز xp

تالیف: کارت سیمونز

مترجمین: مهندس محمد تقی فرامرزی- مهندس جمشید گیلانی پور

2-   اصول سخت افزار, مونتاژ و تعمیر کامپیوتر های شخصی

3-   رایانه کار شبکه اینترنت

تالیف:مهندس مجید سبز علی گل

4- ماهنامه ارتباط

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد