در جستجوی آینده - نقش R&D در نوآوری و موفقیت شرکت‌ها

در جستجوی آینده - نقش R&D در نوآوری و موفقیت شرکت‌ها

شرکت‌های بزرگ به دو روش در امر تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می‌کنند. یا آن که به پژوهش می پردازند تا محصولات و خدمات جدیدی را پدید بیاورند یا آن که هزینه زیادی را صرف ظرفیت سازی از طریق خرید دستگاه های جدید، نرم افزار ها و ساختارهای نو می نمایند.بررسی‌ها نشان دادند که شرکت‌های فعال در حوزه بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری، بیشترین بودجه را به امر تحقیق و توسعه اختصاص داده‌اند.

کدام شرکت‌ها آینده ما را می‌سازند؟ کدام‌یک نوآورترند و کدام‌یک بودجه زیادی را به امر تحقیق و توسعه (R&D) اختصاص می‌دهند؟ یکی از معیارهای سنجش این امر، بررسی میزان سرمایه‌ای است که شرکت‌ها در راه تحقیقات گذاشته‌اند. این سرمایه یعنی بودجه تحقیقاتی، دستگاه‌ها، تجهیزات و همچنین ایده‌هایی که در این بین وجود دارند. هفته‌نامه بیزنس ویک، به مناسبت هفتاد و پنج سالگی خود، برای نخستین بار پژوهشی را در این زمینه صورت داده است. در این بررسی، بودجه‌های تحقیقاتی شرکت‌ها تحت بررسی بوده‌اند و نشان داده شده که چه سهمی از بودجه کل شرکت در اختیار بخش R&D بوده است.
درصدسهم تحقیق و توسعه ازoutlayتحقیق و توسعه (میلیون دلار)میزان فروش(میلیون دلار) نام شرکت
▪ Applied Micro Circuits
۱۳۱ ۱۲۸ ۶۴/۳
▪ Biogen Idec
۶۷۹ ۲۳۳ ۵۷/۱
▪ PMC-Sierra
۲۵۰ ۱۲۰ ۵۴/۶
▪ BMC Software
۱۴۱۹ ۵۸۶ ۴۹/۳
▪ Gilead Sciences
۸۶۸ ۱۶۵ ۴۸/۵
▪ AMD
۳۵۱۹ ۸۵۲ ۴۲/۶
▪ Broadcom
۱۶۱۰ ۶۵۳ ۴۱/۵
▪ Micron Technology
۳۰۹۱ ۶۵۶ ۳۹/۲
▪ Intel
۳۰۱۴۱ ۴۳۶۰ ۳۸/۸
▪ inear Technology
۸۰۷ ۱۰۵ ۳۶/۶
▪ National Semiconductor
۱۹۸۳ ۳۵۳ ۳۵/۱
▪ Adobe Systems
۱۲۹۵ ۲۷۷ ۳۴/۹
▪ Microsoft
۱۱۰۹ ۷۷۷۹ ۳۴/۸
▪ Comverse Technology
۷۶۶ ۲۲۷ ۳۳/۷
▪ Analog Device
۲۰۴۷ ۴۵۰ ۳۳/۱
▪ QLogic
۵۲۴ ۸۸ ۳۳/۱
▪ Texas Instruments
۹۸۳۴ ۱۷۲۵ ۳۱/۶
▪ eritas Software
۱۷۴۷ ۳۰۲ ۳۱/۰
▪ eoplesoft
۲۲۶۷ ۴۳۳ ۳۰/۹
▪ eBay
۲۱۶۵ ۱۵۹ ۳۰/۶
▪ Tellabs
۹۸۰ ۲۸۶ ۳۰/۴
شرکت‌های آینده‌گرا شرکت‌های بزرگ به دو روش در امر تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می‌کنند. یا آن که به پژوهش می‌پردازند تا محصولات و خدمات جدیدی را پدید بیاورند یا آن که هزینه زیادی را صرف ظرفیت سازی از طریق خرید دستگاه های جدید، نرم افزار ها و ساختارهای نو می نمایند.بررسی‌ها نشان دادند که شرکت‌های فعال در حوزه بیوتکنولوژی یا زیست‌فناوری، بیشترین بودجه را به امر تحقیق و توسعه اختصاص داده‌اند و در این زمینه بسیار فعال هستند (شرکت‌های Amgen و Biogen)، پس از آن‌ها، تعجب‌آور نخواهد بود اگر نام شرکت‌های فعالIT را ببینیم. شرکت‌های Micro Circuits، اینتل و مایکروسافت این زمره هستند. نکته مهم دیگر آن است که تمامی سی شرکت صدر جدول (به غیر از یک شرکت) همگی در حوزه‌های فناوری برتر یعنی بیوتکنولوژی، نیمه‌رساناها، نرم‌افزار، IT و بهداشت فعال هستند. حتی حراجی بزرگی مانند eBay نیز کمابیش برخلاف انتظار، در بین اسامی دیده می‌شود. البته اگر بخواهیم سهم بودجه R&D از بودجه کلی شرکت را به عنوان ملاک اصلی در نظر بگیریم، نتیجه‌گیری‌ها صحیح نخواهد بود. زیرا مثلاً در مورد شرکتی مانند اینتل، عامل فوق به همراه سرمایه‌گذاری‌های انجام شده روی تجهیزات، نرم‌افزارها، ساختمان‌ها و این‌که این شرکت‌ با ایجاد کارخانه‌های جدیدی در راه تولید تراشه‌های جدید گام برمی‌دارد، می‌تواند روی تصمیم‌گیری درخصوص رتبه‌بندی اینتل، تأثیر بگذارد.همچنین درخصوص شرکت‌ دیگری مانند eBay این موضوع وارونه است. زیرا این حراجی، سرمایه‌گذاری کمتری را روی ساختمان و مکان‌های فیزیکی می‌کند و بیشترین حجم سرمایه‌گذاری او روی میان‌افزارها و ساختارهای نرم‌‌افزاری دیگر است. در واقع این نحوه محاسبه بیشتر درخصوص کارخانجات یا صنایعی مانند نفت و گاز، به خوبی جواب می‌دهد. نکته دیگر آن است که حجم سرمایه‌گذاری در امر تحقیق و توسعه، چیزی نیست که نتایج آن در نگاه اول مشخص شود. در واقع این‌کار، ابزاری است برای ظرفیت‌سازی جهت انجام نوآوری در آینده. در ضمن در بعضی کشورها نظیر آلمان یا ایالات متحده، حجم سرمایه‌گذاری در R&D مقوله بسیار مهم‌تری نسبت به سایر کشورها محسوب می‌شود. زیرا این امر رابط مستقیمی با میزان تقاضا برای کالاهای جدید در آن کشورها دارد. از طرف دیگر برای آن‌که بتوانیم شرکت‌های حوزه‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنیم. مفهومی را به نام outlay تعریف کردیم. Outlayها در واقع ترکیبی از میزان سرمایه‌گذاری مستقیم به‌علاوه بررسی شرایط شرکت از نظر میزان پرداخت دستمزدها، هزینه خرید مواد اولیه و نوع تحقیقات است. یعنی حجم سرمایه‌گذاری در امر تحقیق و توسعه فقط بخشی از outlay را شامل می‌شود. پس اگر شرکتی بودجه R&D خود را بدون توجه به اثرات آن در امر فروش یا سهم از بازار کم کند، در نتیجه در فهرست ما نیز جایگاه مناسبی نخواهد داشت. از آن‌جایی که تحقیق و توسعه و تلاش برای ساخت آینده‌ای بهتر، منحصربه ایالات متحده نمی‌گردد، در نتیجه در فهرست‌ ارایه شده، شرکت‌های غیرآمریکایی نیز حضور دارند. برای تهیه فهرست‌ها، مطابق معمول برای شرکت‌های آمریکایی از لیست پانصدتایی standard &Poor&#۰۳۹;s ۵۰۰ استفاده کردیم. برای شرکت‌های غیر آمریکایی نیز آمار مربوط به ۷۰۰ شرکت را از لیست S&P ۲۱۰۰ مورد توجه قرار دادیم.
فهرست شرکت‌های غیر آمریکایی آینده‌گرا صنعت نیمه رسانا
ARM Holdings
بریتانیا ۲۲۸ ۸۶ ۵۳.۹
United Micro electronics
تایوان ۲۷۵۸ ۱۷۴ ۴۵.۹
STMicro electronics
هلند ۷۲۳۴ ۱۲۳۸ ۳۹.۰ نرم افزار و خدمات
Systems Dassault
فرانسه ۹۱۳ ۲۶۱ ۴۵.۴
SAP
آلمان ۸۴۹۵ ۱۲۰۲ ۲۳.۷
Sage Group
بریتانیا ۹۹۶ ۱۰۳ ۲۲.۸ سخت افزار
Murata Manufacturing
ژاپن ۳۷۹۳ ۳۱۳ ۲۰.۴
(Ericsson(LM Telefon
سوئد ۱۹۳۲۲ ۳۸۸۸ ۱۹.۹
Spirent
بریتانیا ۸۲۹ ۱۱۷ ۱۹.۸ نکته دیگری که باید خاطر نشان کنیم آن است که سرمایه‌گذاری در امر تحقیق و توسعه با خطر یا ریسک زیادی روبرو است که میزان این ریسک با توجه به نوع صنایع متفاوت است. قطعاً نتایج صرف بودجه R&D در صنایع نفت و گاز با صنعت IT کاملاً متفاوت است. مثلاً اگر شرکتی مانند مایکروسافت هزینه‌ای زیادی را صرف R&D می‌نماید، قطعاً امید بیشتری به بازگشت سرمایه‌اش دارد. ولیکن این اطمینان باعث نمی‌شود که این شرکت مرتباً بر حجم سرمایه‌گذاری در این حوزه نیفزاید. این غول نرم‌افزاری برای آن‌که پیشتاز فناوری اطلاعات باشد باید تن به پرداخت چنین هزینه‌هایی بدهد. بیل گیتس به گزارشگر بیزنس ویک گفته است که مایکروسافت روی هر موضوعی که قدری جدی به نظر برسد یا نوآورانه باشد آنقدر سرمایه‌گذاری می‌کند که این کار بیشتر به شرط‌بندی کلان می‌ماند تا یک سرمایه‌گذاری ساده.و البته همه ما می‌دانیم که همیشه شرط‌بندی، به برنده شدن منتهی نمی‌شود اما آینده متعلق به شرکت‌هایی است که از سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه نمی‌هراسند و می‌توانند آن سرمایه‌ها را به نحو صحیح مدیریت کنند تا در نهایت به آینده‌ای حقیقی برسند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد